KHD3 : hypo- en hypertensie bij de kat

14/05/2020

Een praktische kijk op bloeddrukproblemen bij de hond en de kat. In deze presentatie zal aan bod komen welke mechanismen het lichaam gebruikt om de zo belangrijke systemische bloeddruk op peil te houden en hoe we de bloeddruk kunnen meten. Via cases wordt er een overzicht gegeven van aandoeningen die hypertensie en hypotensie kunnen veroorzaken en hun aanpak ervan.

Ingrid Putcuyps behaalde in 1989 het diploma van Dokter in de Diergeneeskunde aan de Universiteit Gent. Tijdens haar afstudeerjaar en het jaar nadien liep ze in totaal 8 maanden stage in de Zoo van Antwerpen. Gedurende 7 jaar werkte ze in verschillende kleine huisdierpraktijken om in 1996 haar eigen eerste lijns- en doorverwijspraktijk Clos Fleuri op te richten. Ondertussen werkte Ingrid als part-time clinical instructor aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de faculteit Diergeneeskunde van UGent. Deze activiteit zette ze stop begin 2014 om zich volledig te focussen op haar werk in Dierenartsencentrum Hond en Kat, een doorverwijspraktijk met een 7/7 en 24/24 spoeddienst. Ze gaat ook nog af en toe op stage naar North Carolina State University om op de hoogte te blijven van de allernieuwste ontwikkelingen in de cardiologie van hond en kat.

Sinds 2017 is Ingrid lid van het wetenschappelijk comité van het jaarlijkse EVECC congres (European Veterinary Emergency and Critical Care).

De sponsor van deze avond is CEVA

 

Tijdstip

Datum: 14/05/2020
Uur: 19u45

Spreker(s)

Dr Ingrid Putcuyps

Locatie

Salons Den Otter
Torhoutsesteenweg 76
Zedelgem
België

http://denotter.be/


Inschrijven

Type ticket Prijs Aantal