Mobiele slachthuizen en verdovingsunits

31/03/2022

 

Op 27/9/2021 zijn mobiele slachthuizen en mobiele verdovingsunits erkend door het FAVV: 

Wat zijn de mogelijkheden/toekomstperspectieven voor deze systemen in België voor runderen, varkens en pluimvee. 

Wat zijn de ervaringen in het buitenland (Nederland, Zweden,…) waar deze systemen al langer bestaan. Hoe ziet zo een installatie eruit in de praktijk + hoe werkt zo een installatie. 

Kosten/baten. Voordelen en nadelen van dergelijke systemen. Welke vergunningen zijn hiervoor nodig (Federale en Vlaamse). 

Wat zijn de aandachtspunten bij het opstellen voor een HACCP-plan. 

Procedure voor de dierlijke bijproducten. Wat zijn de voorwaarden die het FAVV oplegt. AM-keuring en PM-keuring (karkas en dierlijke bijproducten) door het FAVV. Controle en toezicht op het dierenwelzijn. 

Ingenieur Paul Verbeke : ketenmanager en projectingenieur bij BioForum vzw.

Verantwoordelijk voor de uitvoering van diverse projecten zoals “Haalbaarheid van een mobiele slachteenheid in Vlaanderen”, “Oprichten van een afzetplatform voor Vlaamse biologische zuivel”, “Coöperatieve afzet van biologische producten” en “Bio zoekt Keten”. Deze projecten hebben als doelstelling om de afzetketen voor biologische producten te stroomlijnen. In deze functie werd een zeer brede ervaring opgebouwd in afzet en marketing van producten uit de biologische landbouw en voeding. Samenwerking tussen boeren en doorheen de verwerkings- en handelsketen vormen hierbij een rode draad.

Tijdstip

Datum: 31/03/2022
Uur: Ontvangst: 19u30 (broodjes en een drankje), Bijscholing: 20u -23u

Spreker(s)

Paul Verbeke

Locatie

Salons Den Otter Zedelgem
Torhoutsesteenweg 76
Zedelgem
België

http://denotter.be/