GHD 3 : Praktische anesthesie in het veld

19/09/2019

We bekijken bij verschillende diersoorten ten velde, zoals hangbuikvarkens, ezels, lama’s, kleine herkauwers, enz… wat de beste opties zijn voor anesthesie voor het uitvoeren van courante ingrepen en handelingen.

Tijdens deze les praktische anesthesie in het veld van de grote huisdieren zal eerst de farmacologie en de wetgeving met betrekking tot anesthesie-gerelateerde medicatie bij voedselproducerende en niet-voedselproducerende dieren besproken worden. Vervolgens zullen diersoortspecifieke overwegingen bij de anesthesie in het veld van runderen, schapen, geiten, (hangbuik)varkens, kleine kameelachtigen en loopvogels besproken worden. Ten slotte zullen we voor bovenstaande diersoorten een aantal concrete anesthesie-protocols  overlopen.

Stijn Schauvliege studeerde in 2002 af aan de Universiteit van Gent als dierenarts. Na een jaar internship paard (2002-2003) trad hij in dienst aan de Vakgroep Heelkunde en Anesthesie. Naast het kliniekwerk als anesthesist volgde hij een alternatief residency-programma van de European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesia (ECVAA) en voerde hij wetenschappelijk onderzoek uit, in het kader van zijn doctoraat. Na zijn deelname aan de ECVAA examens in 2009 werd hij Diplomate ECVAA en Europees erkend specialist in diergeneeskundige anesthesie en analgesie. In 2010 verdedigde hij met succes zijn doctoraat over cardiovasculaire depressie tijdens de anesthesie bij paarden. Sindsdien is hij werkzaam aan de Vakgroep Heelkunde en Anesthesie van de Faculteit Diergeneeskunde, als Kliniekhoofd Anesthesie.

Sponsors van deze avond zijn Dechra en Ecuphar.

 

Tijdstip

Datum: 19/09/2019
Uur: 19u45

Spreker(s)

Stijn Schauvlieghe

Locatie

Salons Den Otter Zedelgem
Torhoutsesteenweg 76
Zedelgem
Belgi√ę

http://denotter.be/


Er worden broodjes voorzien ter verwelkoming om 19u45