The last of us – De wondere wereld van de schimmels, zorgen zij voor de volgende epidemie bij mens en dier? (BMO)

28/03/2024


In de dramaserie ‘The Last of Us’ veroorzaakt een schimmelinfectie een wereldwijde pandemie, waardoor het leven op aarde voorgoed verandert. Is het puur fictie?

Dr. Ir. Ann Packeu zal ons meenemen in de boeiende en fascinerende wereld van gisten, paddenstoelen, hyfen, sporen en schimmels. Wie is wat? Zijn het planten of dieren?

We zullen ontdekken dat schimmels niet alleen nuttig en noodzakelijk zijn, maar ook ernstige aandoeningen kunnen veroorzaken bij mensen, planten en dieren. Speciale aandacht zal worden besteed aan schimmels als zoƶnosen, de voortdurende toename van de resistentie van pathogene schimmels en het feit dat ze langzaam maar zeker ‘de wereld aan het veroveren zijn’.

Tijdstip

Datum: 28/03/2024
Uur: 19u30: Ontvangst met belegde broodjes en een drankje, 20u00 - 23u00

Spreker(s)

Dr. Ir. Ann Packeu

Locatie

Salons Den Otter Zedelgem
Torhoutsesteenweg 76
Zedelgem
Belgiƫ

Home


Info Spreker

Dr. Ir. Ann Packeu studeerde af als bio-ingenieur in de medische cel- en gentechnologie in 2005 aan de VUB waar ze in 2010 haar doctoraat behaalde. Sinds 2010 werkt ze bij Sciensano waar ze in 2014 hoofd van de unit Medische mycologie werd. Sinds 1 juli 2020 is ze diensthoofd Mycologie en Aerobiologie. Ze is bestuurslid van de Belgische vereniging voor menselijke en dierlijke mycologie en is ook heel actief in internationale verenigingen rond mycologie.