Waar dieren worden mishandeld, kunnen ook mensen gevaar lopen! (lezing voor dierenarts en dierenartsassistent)

19/10/2023

Deze bijscholing is zowel voor dierenartsen als dierenartsassistent. (Als lid kan je de dierenartsassistent inschrijven door een bijhorend gratis ticket aan te klikken)

Vele dierenartsen zullen, op een bepaald moment in hun carrière, een patiënt over de vloer krijgen die mishandeld werd. Meerdere wetenschappelijke studies tonen aan dat er momenteel veel mishandelingen van huisdieren ‘onder de radar’ blijven.

Daarnaast blijkt dat wanneer er dieren in een gezin mishandeld worden, er kans is dat ook andere gezinsleden slachtoffer zijn. Het is ondertussen door heel veel wetenschappelijke onderzoeken bevestigd: dierenmishandeling komt vaak samen voor met andere vormen van geweld in het gezin. Deze connectie wordt kortweg ‘De Link’ genoemd.

Wanneer we als dierenarts geconfronteerd wordt met een vermoeden van een mishandeld huisdier, rijst vaak de vraag: “Wat moet ik nu doen met mijn bevinding?”. Naast het correct verzamelen van bewijzen is er ook nog de communicatie met de eigenaar van het huisdier.

Op deze bijscholing zoomen we in op het identificeren en het aanpakken van dierenmishandeling van huisdieren in het kader van ‘De Link’.

Tijdstip

Datum: 19/10/2023
Uur: 19u30: ontvangst met broodjes en een drankje. 20u - 23u: bijscholing

Spreker(s)

Leen Van Brantegem

Locatie

Salons Den Otter Zedelgem
Torhoutsesteenweg 76
Zedelgem
België

Home